Implantaten

Implantaten zijn een duurzame vervanging van slechte tanden en kiezen. Implantaten zijn sterk en niet gevoelig voor gaatjes. De MKA-chirurgen in Apeldoorn plaatsen ze goed en veilig. Wilt u meer weten over een implantaat? We leggen graag uit wat een implantaat precies is.

Goede oplossing

Voor veel mensen die tanden missen zijn implantaten een goede oplossing. Denk bijvoorbeeld aan een kroon, brugconstructie of een goed vastklikkende prothese op implantaten.

Vroeger zou u na het verliezen van een tand of kies een uitneembaar plaatje hebben gekregen. Deze gaat vaak na verloop van tijd los zitten. Implantaten zitten vast in uw kaak en voelen daarom aan als uw eigen tanden. Bij veel patiënten neemt dit onzekerheid weg. Problemen met kauwen, spraak en de aanblik van het gebit kunnen de kwaliteit van leven erg beïnvloeden.

Waarom een implantaat van de kaakchirurgen in Apeldoorn?

De reden om te kiezen voor behandeling op onze afdeling MKA-chirugie is uw keuze voor betrouwbaarheid, kwaliteit, veiligheid en scherpe prijsstelling.

Betrouwbaar

Omdat wij uitsluitend gebruik maken van implantaten van A-merken. Wij implanteren zowel met Straumann als met 3I en kunnen zodoende ook rekening houden met de wensen van uw tandarts.

Kwaliteiten

Omdat uw implantaat wordt geplaatst door specialisten in de Mondziekten-, Kaak- en Aangezichtschirurgie. Uw MKA-chirurg heeft na zowel de studies geneeskunde en tandheelkunde een vierjarige specialisatie tot MKA-chirurg doorlopen. Door deze vooropleiding en onze dagelijkse werkzaamheden hebben wij bijvoorbeeld in vergelijking met de algemene tandarts-implantoloog een grote chirurgische kennis en ervaring. En daar profiteert u weer van!

Veiligheid

Omdat wij door onze medische kennis (omdat wij ook arts zijn) bekend zijn met mogelijke bijkomende aandoeningen en medicijngebruik. De behandeling vindt plaats in de veilige omgeving van het ziekenhuis.

Een scherpe prijsstelling

Dit is wellicht niet het belangrijkste argument, maar onze tarieven zijn soms tot 50% lager dan die van de tandarts. Vergelijkt u zelf eens de offerte voor het implantaatgedeelte van uw behandeling met de prijs voor een implantaat op onze afdeling.

Indien u helemaal geen tanden meer heeft dan komt u wellicht in aanmerking voor vergoeding van de implantaten en de prothese. Dit kunnen we voor u aanvragen bij uw zorgverzekeraar.

Voorbeelden implantaten

We geven u hier een paar voorbeelden waardoor u een beter beeld krijgt bij een behandeling met implantaten. Als u een tand of kies verloren bent en u voldoende bot heeft dan ziet de behandeling er in het kort zo uit:

Meer voorbeelden en video’s kunt u zien op de pagina voorbeelden van implantaten.

Veel gestelde vragen

Als het implantaat eenmaal vastgehecht is aan het bot en u uw gebit goed schoon houdt, kunt u er meestal uw leven lang plezier van hebben.

Traditionele oplossingen, zoals gewone bruggen, vereisen vaak dat bestaande, onbeschadigde tanden of kiezen worden bijgeslepen om ze te kunnen plaatsen. Bij implantaten hoeft dat niet. Moeten de buurtanden toch worden gekroond dan kan een gewone brug wel een goede oplossing voor u zijn.

In de orthodontie worden soms mini-implantaten gebruikt die geplaatst worden in het bot. Deze implantaten vormen ankers om krachten uit te oefenen om tanden in de gewenste richting te verplaatsen.

Implantaten kunnen bij vrijwel alle gezonde volwassenen worden geplaatst, dat wil zeggen bij bijna iedereen boven de 18 jaar en met volgroeid (kaak-) bot.

Voldoende bot is een voorwaarde om een implantaat te kunnen plaatsen. Wanneer het kaakbot, bijvoorbeeld door het ontbreken van tanden of kiezen, geslonken is, moet er wellicht tijdens de behandeling iets worden aangepast. Uw tandarts/ MKA-chirurg of implantoloog zal dit met u bespreken.

Nadat u, in overleg met uw behandelaar, gekozen heeft voor implantaten, worden deze in één of twee behandelingen geplaatst. De ingroeitijd (osseointegratie) voor de implantaten is gemiddeld 6 weken voor de onderkaak en 8-12 weken voor de bovenkaak. Natuurlijk krijgt u een tijdelijke voorziening, zodat u niet zonder tanden of kiezen hoeft te lopen. Na deze ingroeiperiode wordt de kroon, brug of het kunstgebit gemaakt en geplaatst. De totale behandeling duurt gemiddeld tussen de 6 en 8 maanden.

Eigenlijk onmiddellijk. Iets gezwollen tandvlees en wat napijn zijn volkomen normaal. De zwelling verdwijnt meestal snel en voor de pijn schrijft uw behandelaar indien nodig een gebruikelijke pijnstiller voor.

Dat verschilt per persoon. Het bot zelf heeft geen gevoel, maar het tandvlees erom heen kan pijnlijk aanvoelen. Hiervoor krijgt u indien nodig een pijnstiller voorgeschreven.

Peri-implantitis is een infectieuze botaandoening, vergelijkbaar met parodontitis bij natuurlijke gebitselementen die kan ontstaan door onvoldoende mondhygiëne. De behandeling van peri-implantitis is lastig omdat het implantaatoppervlak moeilijk schoon is te krijgen. Voorkomen is daarom zeer belangrijk. Het is dan ook van belang om regelmatig uw mondhygiëne te laten controleren.

Meer informatie over tandimplantaten

Heeft u na het lezen van bovenstaande informatie nog vragen over het plaatsen van tandimplantaten? Neem dan gerust contact op via het telefoonnummer 055 – 581 18 06.

De MKA artsen

Maak kennis met de MKA Chirurgen van MKA Apeldoorn

Dhr. R.H. Bouwman

Dhr. R.H. Bouwman

Dhr. P.W. Kraaij

Dhr. P.W. Kraaij

Dhr. S Heijnsbroek

Dhr. S Heijnsbroek

Dhr. T. Putters

Dhr. T. Putters

Partners